Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Χοχλιοί με χόρτα γιαχνί


Υλικά:
* 1/2 κιλό χοντρούς χοχλιούς γυρευτούς
* 1 κιλό χόρτα γιαχνερά (πράσο, καυκαλίδες, μυρώνια, γαλατσίδες, αρχατζίκους, μάραθα κλπ)
* 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
* 3-4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη (προαιρετικά)
* 100 γρ. ελαιόλαδο Καστελλιανών
* Αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τους χοχλιούς στην αρχή με κρύο νερό και τους καθαρίζουμε. Βράζουυμε 2 ποτήρια νερό και ρίχνουμε μέσα τους χοχλιούς. 
Τους αφήνουμε ένα λεπτό και τους ξεπλένουμε ξανά με κρύο νερό για να φύγουν τα σάλια τους. 
Βάζουμε στο τσικάλι το λάδι και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τους χοχλιούς, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για άλλα 5 λεπτά. (τις ντομάτες μπορούμε να τις παραλείψουμε)

Αφού έχουμε πλύνει καλά τα χόρτα τα ρίχνουμε μέσα και προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σιγά-σιγά με ξεσκέπαστο το τσικάλι μέχρι να μείνει με το λάδι.