Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Χοχλιοί στιφάδο

Υλικά:
* 1 κιλό χοντρούς χοχλιούς γυρευτούς
* 1 κιλό κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
* 3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες στον τρίφτη
* 100 γρ. ελαιόλαδο Καστελλιανών
* 150 γρ. κόκκινο κρασί
* 1/2 ποτήρι κρασιού ξύδι
* 4-5 δαφνόφυλλα
* Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι

Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τους χοχλιούς στην αρχή με κρύο νερό και τους καθαρίζουμε. Βράζουμε 2 ποτήρια νερό και ρίχνουμε μέσα τους χοχλιούς. 
Τους αφήνουμε ένα λεπτό και τους ξεπλένουμε ξανά με κρύο νερό για να φύγουν τα σάλια τους. 
Σε ένα τσικάλι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουυμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.  Ρϊχνομε τους χοχλιούς και ανακατεύουμε. 
Μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε το κρασί με το ξύδι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο, 5-6 κόκκους μπαχάρι, λίγο κύμινο και τα δαφνόφυλλα.
Σκεπάζουμε το τσικάλι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και ψηθούν τα κρεμμύδια.