Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Πιλάφι με φρίσσα (Ρέγγα)











Υλικά:
* 2 φρίσσες παστές
* 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 1 κ.σ. πελτέ
* 2 κούπες πλιγούρι ή ρύζι
* 100 γρ. ελαιόλαδο Καστελλιανών
* 7 κούπες νερό
* 1/2 κ. γλ. κίμινο σκόνη και λίγο πιπέρι.

Πως το κάνουμε:

1. Ζεσταίνουμε λίγο τις φρίσσες στο γκριλ και βγάζουμε το δέρμα και τα κόκκαλα τους.
2. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
3. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και όταν ροδίσει ρίχνουμε τις φρίσσες και το κίμινο.
4. Μετά από δύο λεπτά ρίχνουμε και τον πελτέ τον οποίο έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι νερό και τ' αφήνουμε να βράσουν για δέκα περίπου λεπτά.
5. Προσθέτουμε 6 κούπες νερό και όταν βράσει προσθέτουμε το πλιγούρι ή το  ρύζι, ανακατεύουμε ώσπου να πάρει ξανά βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/2. 
7. Μόλις τραβήξει τα υγρά, προσθέτουμε και το πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο και το σβήνουμε.
Σημείωση: Δεν βάζουμε καθόλου αλάτι, γιατί οι φρίσσες είναι πολύ αλμυρές.