Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Χοχλιοί με πατάτες και κολοκύθια



Υλικά:
* 1/2 κιλό χοντρούς χοχλιούς
* 1/2 κιλό πατάτες
* 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
* 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 3-4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
* 100 γρ. ελαιόλαδο Καστελλιανών
* 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* Αλάτι, πιπέρι, κύμινο

Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τους χοχλιούς στην αρχή με κρύο νερό και τους καθαρίζουμε. Βράζουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε μέσα τους χοχλιούς. Τους αφήνουμε ένα λεπτό και τους ξεπλένουμε ξανά με κρύο νερό. 
Βάζουμε στο τσικάλι το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε λίγο. Ρίχνουμε τους χοχλιούς και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, κάνουμε ένα ανακάτεμα, ρίχνουμε και 1-2 ποτήρια νερό και αφού πάρει βράση χαμηλώνομε τη φωτιά. 

Σκεπάζουυμε το τσικάλι και δεν ανακατεύυομε πλέον το φαγητό, αλλά κάπου κάπου κουνάμε το τσικάλι για να μην κολλήσει το φαγητό. Το φαγητό θα είναι έτοιμο σε καμία ώρα περίπου.