Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Ξινόχοντρος με πατάτες

Υλικά:
* 1 κούπα ξινόχοντρο
* 1/2 κιλό πατάτες
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
* 100 γρ. ελαιόλαδο Καστελλιανών
* 3 ποτήρια νερό
* Αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και αφού ροδίσει ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια. Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον ξινόχοντρο. Προσθέτουμε το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι. μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/4 και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά. 
Σημείωση: Προσοχή στη φωτιά, γιατί το φαγητό μπορεί να μας κολλήσει στον πάτο του τσικαλιού.