Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Φασόλια μαυρομάτικα γιαχνί











Υλικά:
* 1/2 κιλό φασόλια μαυρομάτικα ξερά
* 1 ματσάκι μάραθα
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 2 πράσα ψιλοκομμένα
* 100 γρ. ελαιόλαδο Καστελλιανών
* 2-3 ντομάτες τριμμένες
* 1 κ.γλ. πελτέ
* Αλάτι, πιπέρι

Πως τα κάνουμε:
Βράζουμε τα φασόλια σε ένα λίτρο νερό για 20 περίπου λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε. 
Πλένουμε τα μάραθα και τα ψιλoκόβουμε. Βάζουμε στο τσικάλι το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τα πράσα για δυό λεπτά. 
Προσθέτουμε τα μάραθα ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Ανακατεύουμε τον πελτέ με τις τριμένες ντομάτες και τις ρίχνουμε στο τσικάλι. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε μέσα το αλάτι το πιπέρι και τα φασόλια. Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει. 
Μόλις βράσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/4 και τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να ψηθούν και να δέσει η σάλτσα.