Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Ψάρι με γλιστρίδα στο φούρνο












Υλικά:
* 1 κιλό ψάρι μεγάλο π.χ. ροφό, ή συναγρίδα κομμένο σε φέτες 
* 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
* 4 ντομάτες τριμμένες
* 1 κιλό γλιστρίδα
* 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* 100 γρ. ελαιόλαδο Καστελλιανών
* αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε το ψάρι, το κόβουμε σε φέτες και το αλατίζουμε ελαφρά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε το ψάρι για πολύ λίγο και από τις δυό πλευρές.
Σε ένα τσικάλι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι που τηγανίσαμε το ψάρι. Όταν ροδίσει ρίχνουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο και τη γλιστρίδα αφού πρώτα την έχουμε πλύνει.
Μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες. Ανακατεύουμε μια φορά και μετά από 2 λεπτά αδειάζουμε τα υλικά σε ένα ταψί, τ' απλώνουμε στον πάτο και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. 
Απο πάνω βάζουμε τις φέτες το ψάρι και το βάζουμε στο φούρνο στους 170C (πάνω κάτω) και το ψήνουμε για μία ώρα περίπου (ώσπου να τραβήξει τα υγρά).