Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Μπαρμπούνια (Ψάρια) - σαβόρε










Υλικά:
* 1 κιλό μπαρμπούνια 
* 250 γρ. ελαιόλαδο Καστελλιανών
* 250 γρ αλεύρι
* 120 γρ. άσπρο κρασί
* 50 γρ. ξύδι χωριάτικο (ξύδι Δραπέτι)
* 2-3 κλαδάκια αρισμαρί (δεντρολίβανο)
* αλάτι, πιπέρι

Πως τα κάνουμε:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μπαρμπούνια. Τα αλατίζουμε και τ' αφήνουμε καμιά ώρα. 
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και στη φωτιά. Αλευρώνουμε τα μπαρμπούνια και αφού κάψει το λάδι τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. 
Σουρώνουμε το λάδι από το τηγάνι, σκουπίζουμε το τηγάνι από τυχόν υπολείμματα, αδειάζουμε ξανά το λάδι στο τηγάνι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, το ξύδι, το πιπέρι, λίγο αλάτι και το δεντρολίβανο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για μερικά λεπτά ώσπου να δέσει λίγο η σάλτσα, δεν την θέλουμε πηχτή. Την περιχύνουμε πάνω στα μπαρμπούνια αφού προηγουμένως έχουμε αφαιρέσει το απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 

Καλή σας όρεξη!!!

Αντί για μπαρμπούνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παλαμίδα ή τονάκι.