Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Εγκαίνια ιερού ναού Αγίων Σαράντα & Αγίου Μανουήλ, 
περιοχή Ντεμίρη ενορίας Κ. Καστελλιανών

 
Το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, στην τοποθεσία Ντεμίρη, έγιναν τα εγκαίνια του ιερού παρεκκλησίου των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων (Άγιοι Σαράντα) και Αγίου Μανουήλ του Κρητός. 
Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ. Ανδρέας.  Οι κτήτορες του ιερού ναού Μανώλης και Αναστασία Πευκιανάκη, μαζί με τα παιδιά τους, (οι οποίοι πραγματικά έχουν φτιάξει ένα πανέμορφο πετρόκτιστο εκκλησάκι), μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων...

πρόσφεραν πλούσιο γεύμα προς όλους τους παρευρισκομένους, κληρικούς και λαϊκούς.
Την επομένη ημέρα Κυριακή 17 Αυγούστου, ήταν η εορτή του Αγίου Μανουήλ και τελέστηκε από τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Στυλιανό, πανηγυρική θεία λειτουργία.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο, παρατέθηκε από τον εορτάζοντα και κτήτορα του ιερού ναού Μανώλη Πευκιανάκη, εορταστικό γεύμα προς όλους τους παρευρισκομένους.

 Να θυμίσουμε ότι στην Κρήτη η μνήμη του Αγ. Μανουήλ τιμάται και εορτάζεται τον Αύγουστο, την πρώτη Κυριακή μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σε άλλες περιοχές της χώρας μας, εορτάζεται στις 15 Μαρτίου.

Ενώ τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων η εκκλησία μας την εορτάζει στις 9 Μαρτίου εκάστου έτους.